Nederlands English
RSS Eijerkamp

Ontstaan van het ras Heremans-Ceusters

Het snelheidsmekka van België is sinds eind vorige eeuw Vorsselaar, waar de tandem bestaande uit Leo Heremans en Charel Ceusters met ijzeren hand de snelheid en halve fond regeert. In de Union van Antwerpen, beter bekend als de "Hogeschool van de Duivensport", zijn de Heremans-Ceusters duiven ongenaakbaar als het om orientatievermogen en pure snelheid gaat. Vele 1e prijzen met super series kopduiven en bijbehorende kampioenschappen en asduiven tot aan Nationaal niveau zijn de veelzeggende getuige van een ongekende overmacht.
 
Met diamantslijperij als professie, heeft Leo Heremans een oog voor finesse, die hij bij de totstandkoming van het ras Heremans-Ceusters ten volste heeft benut. Een kleindochter van "Sony" (Houben) dient samen met de "Goede Witpen" (18x 1e) als superkweker van het eerste uur … Een belangrijke nieuwe impuls kwam door de aankoop van een ronde jongen bij Maurice Hassendonckx, samenkweek met twee broer van "De Kannibaal" Van Dyck van Gert Lauwerijs en twee briljante duivinnen van Jan Diels … met het sluiten van deal om "De Olympiade" (2e Nat. asduif KBDB en Olympiade duif) van Gust Jansen in te zetten op de hun beider kweekhokken, kwamen de prestaties pas echt in een stroomversnelling. Vooral op de Quievrain en Noyon vluchten bleek er geen kruit meer gewassen tegen de "beste snelheidsduiven van het moment".
 
Vooral in Nederland bleven de prestaties van Heremans-Ceusters niet onopgemerkt en pioniers als Willem de Bruyn en Ad Schaerlaeckens haalden duiven uit Vorsselaar op de hokken om er vrijwel direct grootste triomfen mee te vieren. Hans & Evert-Jan Eijerkamp zorgden er niet veel later voor dat de schat van Heremans-Ceusters een nieuw onderkomen vond op de kweekhokken van Greenfield Stud
VIP members
563
VIP member jeugdleden
99

VIP room
Duif te koop Jazmine
Jazmine Hen
USD 652
Duif te koop Yoshimi
Yoshimi Hen
USD 544
Duif te koop Derek
Derek Cock
USD 544
Deborah Sold Deborah Sold
Deborah 
USD 652
Duif te koop Corbet
Corbet Cock
USD 544
Duif te koop Jude
Jude Cock
USD 544