Crisis en duivensport

23-1-2013

De crisis die aanleiding geeft voor deze blog is de financiële crisis of welke naam dit beestje ook mag hebben. De vraag is eigenlijk, heeft de financiële crisis invloed op de duivensport en wat is die invloed dan?
Vele zullen zeggen er haken nu nog meer liefhebbers af omdat ze het niet meer kunnen betalen. Die liefhebbers zullen er ongetwijfeld zijn maar we weten niet of die liefhebbers doorgegaan waren als er nu geen financiële crisis zou zijn.
Er zijn veel tekenen en dat blijkt ook uit allerlei geluiden van mensen die in de hobbysfeer werkzaam zijn dat mensen niet snel bezuinigen op hun hobby.
De hobby is in de tijd met veel droomscenario’s en jobstijdingen nog een vorm van afleiding waarin iemand plezier vindt en daar willen de meesten toch niet snel op bezuinigen.
Er zullen vast liefhebbers zijn die een goedkoper zakje voer kopen om daarmee iets te bezuinigen maar de meesten zullen toch als laatste bezuinigen op de hobby.
Als er dan toch bezuinigd moet worden is het beter een aantal duiven minder te gaan houden en de verzorging op peil te laten anders kan een bezuiniging op kwaliteit van b.v. voeding wel eens vergaande gevolgen hebben.
Dit soort bezuinigen doet u niet van harte en als in het komende seizoen de prestaties tegenvallen krijgt de bezuiniging op voeding misschien wel de schuld en komt u tot de conclusie dat duivensport voor u niet meer weggelegd is omdat u de kosten niet meer kunt opbrengen.
Duivensport met iets minder duiven kan ook heel goed tot mooie resultaten en plezier leiden en daar zijn geen grote aantallen voor nodig.
U denkt dan “Ja jullie hebben makkelijk praten met je grote aantallen”. Die gedachte begrijpen wij maar het gaat bij ons niet om het meegeven van grote aantallen maar wel om het beoordelen van duiven. Dat we er veel hebben is een feit maar we willen ook weten welke duiven presteren.
Ons kwaliteitssysteem geeft een richting bij de beoordeling maar uiteindelijk zal de mand moeten bewijzen wat de kwaliteit van de duiven werkelijk is.
Het aantal duiven dat we hebben is overigens fors teruggebracht vergeleken met de hoeveelheid die we in het verleden hadden.

Maar de crisis, wat doet die met de duivensport, misschien zorgt de duivensport juist wel voor een beetje plezier in deze tijd waarin het veel kommer en kwel is en is het toch de maatschappelijke verandering die zorgt voor een afname van leden.
Wij zijn er van overtuigd dat de duivensport blijft bestaan, misschien in een andere vorm dan nu maar zelfs een financiële crisis krijgt de duivensport er niet onder daarvoor is de sport te mooi.
Fijne dag gewenst

 
<<< Terug
Duif te koop Brysen
Brysen Cock
USD 852
Duif te koop Cortez
Cortez Cock
USD 639
Romeo Sold Romeo Sold
Romeo 
USD 639
Duif te koop Yadiel
Yadiel Cock
USD 639
Duif te koop Samira
Samira Hen
USD 1.065
Duif te koop Larry
Larry Cock
USD 639